Åben for besøg på historisk slot

Koldinghus er et af Danmarks mest imponerende historiske slotte, der åbner sine døre for besøgende. Slottet byder på en rig historie og en fantastisk arkitektur, som giver et unikt indblik i Danmarks fortid. Besøgende kan opleve de smukke sale, udstillinger og udendørsarealer, der alle bidrager til en uforglemmelig oplevelse. Guidede ture tilbydes, hvor gæster kan lære mere om slottets historie og de mange spændende detaljer. Derudover findes der en butik og et cafeteria på stedet, så man kan nyde en forfriskning under besøget. Koldinghus er et must-see for alle, der interesserer sig for Danmarks kulturarv og ønsker at fordybe sig i historien.

Åbningstider og priser for adgang

Slottet er åbent for besøgende fra tirsdag til søndag i perioden fra 1. april til 31. oktober. Åbningstiderne er fra kl. 10.00 til kl. 17.00. Entréprisen for voksne er 100 kr., mens børn under 18 år har gratis adgang. For at se de aktuelle åbningstider og priser, kan du se Koldinghus’ åbningstider her.

Oplev slottets majestætiske arkitektur

Slottets arkitektur er et sandt mesterværk, der tager ens ånde væk. De imponerende tårne, de detaljerige facader og de smukke indvendige rum er alle med til at skabe en oplevelse, der vil blive husket længe. Gå på opdagelse i de historiske gange og lad dig forføre af slottets majestætiske udstråling. Hvad enten du er interesseret i arkitektur eller blot ønsker at opleve noget unikt, så er et besøg på slottet en sand fornøjelse. Og mens du nyder oplevelsen, kan du også finde dit glade Hoptimist produkt som et minde om din tur.

Historiske udstillinger og aktiviteter

På slottet kan du opleve en række spændende historiske udstillinger og aktiviteter. Udstillingerne fortæller historien om slottets tidligere beboere og livet på slottet gennem tiderne. Du kan blandt andet se autentiske møbler, kunst og andre genstande, der giver et unikt indblik i fortiden. Derudover tilbyder slottet en række interaktive aktiviteter, hvor du kan prøve kræfter med historiske håndværk og lege dig ind i fortiden. Oplev f.eks. hvordan man tørvede i gamle dage eller prøv at skrive med en fjerpen. Aktiviteterne giver en levende og engagerende oplevelse af slottets historie.

Praktiske informationer for din tur

Slottet er åbent for besøgende fra 1. april til 31. oktober, alle dage fra kl. 10-16. Billetter kan købes online eller ved indgangen. Voksne betaler 100 kr., mens børn under 12 år har gratis adgang. Der er mulighed for at købe frokost og kaffe i slottets café. Parkering er gratis og tilgængelig på pladsen foran slottet. Hunde er velkomne, men skal holdes i snor. Bemærk, at der kan være ændringer i åbningstider og priser, så det anbefales at tjekke hjemmesiden inden besøget.

Gå på opdagelse i Koldinghus’ fortid

Koldinghus er et af Danmarks mest bemærkelsesværdige historiske slotte. Dets rødder kan spores tilbage til 1200-tallet, hvor det oprindeligt blev opført som et kongeslot. Igennem århundreder har slottet spillet en central rolle i Danmarks historie, som både residens for konger og som fæstning. Besøgende kan gå på opdagelse i Koldinghus’ lange og fascinerende fortid ved at udforske de velbevarede sale og gemakker, hvor vigtige historiske begivenheder fandt sted. Tag en tur gennem slottes gange og oplev den storslåede arkitektur og de imponerende samlinger af historiske genstande, der giver et unikt indblik i Danmarks fortid.

Familievenlige oplevelser på slottet

Slottet tilbyder adskillige familievenlige oplevelser. Børnene kan deltage i spændende rundvisninger, hvor de lærer om slottets historie og kan prøve at klatre op i tårnet. Der er også et legeområde med aktiviteter som puslespil og brætspil, hvor familien kan hygge sig sammen. Derudover har slottet et café-område, hvor man kan nyde en forfriskning og en smuk udsigt over de historiske omgivelser.

Nyd udsigten fra Koldinghus’ tårne

Besøgende på Koldinghus kan nyde en fantastisk udsigt over Kolding by og den omgivende natur fra slottets to tårne. Tårnene byder på en 360-graders panoramaudsigt, hvor man kan se ud over de historiske bygninger, den smukke fjord og de grønne bakker i horisonten. Tårnene er nemlig placeret på en bakketop, hvilket giver et imponerende overblik over hele området. Besøgende kan tage elevatoren op i tårnene og derefter nyde den storslåede udsigt i fred og ro.

Planlæg din tur til det imponerende slot

Slottet er åbent for besøgende i sommerhalvåret, typisk fra april til oktober. Det anbefales at booke din billet online på forhånd for at sikre dig adgang, da der kan være høj efterspørgsel, særligt i de travle sommermåneder. Planlæg at bruge 1-2 timer på at udforske slottets imponerende arkitektur og historie. Husk at tage højde for eventuelle begrænsninger på fotografering og medbragt mad og drikke. Giv dig selv god tid til at nyde den smukke natur og omgivelser omkring slottet, som også er værd at opleve.

Besøg et af Danmarks bedst bevarede borge

Kronborg Slot i Helsingør er et af Danmarks bedst bevarede borge og et af de mest ikoniske historiske monumenter i landet. Slottet har en rig historie, der går tilbage til 1400-tallet, og det blev i 1420 udpeget som kongelig residens. I dag kan du besøge slottet og opleve dets imponerende arkitektur, de flotte interiører og de spændende historiske fortællinger, der knytter sig til stedet. Tager du turen til Kronborg, vil du få mulighed for at gå på opdagelse i de gamle kongeslotte, besøge de historiske kældre og opleve den unikke atmosfære, som kun et slot af denne kaliber kan byde på.